«Εν τυμπάνω και χορώ» εορτάστηκε η μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Με γλυκές μελωδίες και εντυπωσιακούς χορούς «γέμισε» η αίθουσα του ΚΑΠΠΑ 2000 στη Περαία και συνάρπασε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση «εν Τυμπάνω και Χορώ», που πραγματοποίησε η ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με αφορμή την πανήγυρη του Ιερού ναού, στις 30 Ιουνίου 2014.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ενοριακή χορωδία του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου Περαίας, προεξάρχοντος του χοράρχη Σωτήρη Δεσπότη, απέδωσε αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια με τους χορευτές του Πολιτιστικού & Οικολογικού Συλλόγου Περαίας να την πλαισιώνουν ιδανικά.

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε και η Βυζαντινή χορωδία «Ηδύμελον» από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ερμήνευσε με αυθεντικό τρόπο και αγιορείτικο ύφος λατρευτικούς ύμνους από τη μακραίωνη ορθόδοξη υμνολογία προκαλώντας θεία συγκίνηση.

Στην εκδήλωση, εκτός από τον πολυάριθμο κόσμο που συμμετείχε στη χαρά της μνήμης των αγίων αποστόλων, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, ιερείς κ.α.

Με την ευχή, η Σύναξη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου να αποτελέσει ετήσιο εορταστικό θεσμό του τόπου μας, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ἱ.Ν. ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στην επιτυχή διοργάνωση και τέλεση της γιορτής.

 

Εκ μέρους της Διοργανωτικής Επιτροπής του Ιερού Ναού,

Στέφανος Βασιλειάδης

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.